Spremio Lala bočicu sa mokraćom za pregled i ostavio u kupatilu.
Sosa je slučajno prolila sadršaj bočice i, da ispravi „šetu“, ona se u nju pomokri.
Kada je Lala otišao po laboratorijske rezultate doktor ga upita: - Lalo, jel’ ona mokraća bila tvoja? -
A nego čija doktore? - E, ako je takva stvar, ti si Lalo u drugome stanju.
Čudo jedno! - Znaš, u zadnje vreme kad sam vodio ljubav sa Sosom ona ’oće da bude gore a ja dole i eto ti šta ispade. Jel’ vidiš da nije čudo
Koncepcija
Imao Lala ludog petla, seksualnog manijaka, očerupao je sve pernato što mrda u avliji, po komšiluku a i šire. Ide lala da napoji marvu i ugleda petla kako sav ofucan leži na sred avlije, sunce upeklo a petao leži na leđima kao mrtav… Jesam ti lepo govorio da će ti pička doći glave, pogledaj se našta ličiš, ko napušten salaš si, crkavaš zbog žena, eno i lešinari već kruže iznad avlije!! primećuje Lala, a petao će onako kroz zube: daj ne seri i briši odatle, razbijaš mi koncepciju.
To mora da sam ja
Otišao Lala na železničku stanicu sa namerom da otputuje u Novi Sad. Tamo sretne drugara iz vojske pa odustade od puta a drugara odvede kući. Tako mu je pokazivao sve od reda: ambar, koš, štalu itd. Pokazivao mu je i kuću, prostoriju po prostoriju: - Ovo je trpezarija, ovo je kuhinja, ovo je salon, ovo kupatilo itd. Najzad dođoše do spavaće sobe: - E, ovo je spavaća soba. Ona tamo u krevetu je moja Sosa, a onaj do nje…- malo se zbuni – …to mora da sam ja.
* Je l" Crnogorac, imaš li ti familije u Crnoj Gori?
* Imam - odgovari Crnogorac.
* A u Vojvodini?
* Tri puta više - odgovara Crnogorac.
* Da li znaš šta je tvoja familija donela u Vojvodinu od bele tehnike kad se doselila?
* Ne znam - posle razmišljanja odgovori Crnogorac.
* Pa koze - reče mu Lala.
Da ti kazem
Pošao Lala da pomuze kravu. Uzme samlicu, stavi kantu ispod krave, sedne i pocne musti.
Nije to trajalo ni minutu, kad krava udari levom nogom srusi kantu i prolije mleko.
Nadje Lala neki konopac i zaveze kravi nogu tako da je ne moze maknuti.
Sedne on i nastavi da muze. Zacas se krava uzvrpoljila i s drugom nogom prevrnula kantu.
Lala poludi nadje konopac i sveze joj i drugu nogu.
Sedne on opet i nastavi musti.
No, krava nije imala mira i pocela ga udarati repom.
Odluci Lala zavezati kravi rep ali nikako da nadje neki konopac.
Seti se da ima remen.
Popne se na samlicu iza krave, uzme remen i pocne vezati rep za gredu na plafonu. Kako se ispruzio da dohvati gredu tako mu spadnu caksire i bas u tom trenutku ulazi komsija i pita ga:
- Jeli Lalo, sta to radis?!
- J....., da ti kazem nesto drugo ne bi mi verovao!!
- "Najbrži je treptaj oka. To se desi a da niko i ne zna da se desilo."
Fizičar:
- "Najbrža je svetlost. Kad pritisnete prekidač, ona do vas stiže brzinom
300,000 km/s, nema veće brzine u prirodi."
Filozof:
- "Najbrža je misao. Njom u trenutku možeš stići bilo gde na svetu."
Lala:
- "Ta, kad sam vas učene ljude saslušo, ta shvatio sam da je najbrža stvar na svetu proliv. Kad te stigne, pre nego sto si trepno okom, upalio svetlo ili bilo šta pomislio, već si se usr'o."