Slane sardele očistiti i ostaviti da odstoje u vodi da izađe suvišna so.
Krompir obariti, oljuštiti i iseći na kockice. U krompir dodajte uz mešanje maslinovi ulje, iseckan peršun, celerov list, sitno iseckan crni luk. Ribu odvojite od kosti i sitno iseckajte pa ubacite u krompir i promešajte. U šoljici razmutite kašičicu senfa sa sokom od limuna pa sve prelijte preko salate i još jednom pomešajte.
Ribu iseći na komade i poprskati je sokom od limuna.
Na ulju dinstati sitno, iseckan crni luk. Kada omekša poređati preko komade ribe, posoliti, pa staviti krompir isečen na komade. Opet posoliti i pobiberiti. Preko poređati oljušten i na kolutove isečen paradajz. Posuti peršunom i još malo posoliti.
Odozgo staviti isečen beli luk. Naliti vodom da ogrezne.
Kuvati na tihoj vatri, ne mešati već samo povremeno protresti blago šerpu. Kuvati dok krompir ne omekša.
Ribu očistiti, odvojiti je od kostiju i obariti. Istovremeno u drugom sudu obariti krompir, pa zajedno samleti meso i krompir. Dodati so, beli biber, iseckan i propržen luk, brašno i jaje. Sve dobro izmešati i praviti šnicle pa ih peći na vrelom ulju.
Sitno iseckan crni luk upržiti na ulju, dodati na kocke isečen krompir i sitno iseckan paradajz. Promešati, naliti vinom, posoliti, pa dinstati oko 10 minuta.
Pastrmke očistiti i usoliti.
Izdinstano povrće sipati u vatrostalnu činiju i odozgo poredjati ribe.
Krompir obariti, oljuštiti i iseći na kolutove. Iseći luk na režnjeve, posoliti i pomešati sa krompirom. Dodati sardine, majonez, senf, tvrdo kuvana jaja isečena na kolutove i so po želji. Pažljivo pomešati. Ukrasiti kolutovima crvene paprike i peršunovim lišćem.
Isecite krompir na tanke kriške, luk isecite na kolutove i iseckajte inćune.
Podmažite puterom posudu i stavite prvo sloj krompira, sloj luka i inćuna, začinite biberom i završite slojem krompira. Preko stavite pola pavlake i pospite prezlama.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 C pola sata, potom sipajte ostatak pavlake i pecite još 15 minuta