• Page 1 of 1
  • 1
Forum » -== Movies (Movie downloads of all kinds can be found here) ==- » Hollywood Scene » The Ten Commandments (1956) (+ prevod / sa titlovima / sa prevodom / titlovan / titlovi)
The Ten Commandments (1956)
Hermes
29-02-2016, 8:20 PM
# 1

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681
The Ten Commandments (1956) 720p BrRip x264



IMDB:

Code
http://www.imdb.com/title/tt0049833/


Quote
Pre ostvarenja “ The Prince of Egypt, postojala je samo jedna ekranizacija legendarnog epa o ropstvu i to je bio film “The Ten Commandments”reditelja Cecil-a B. DeMille-a. Ovo kolosalno ostvarenje je zapravo rimejk prethodnog ostvarenja ovog reditelja, pod istim nazivom, drame bez magije kinematografskog spektakla. Priča filma “The Ten Commandments” je i danas sveža i inspirativna iako je prošlo čak 45 godina od njene premijere.

Film “The Ten Commandments” je adaptacija čak 3 romana: ”On Eagle’s Wing” A.E.Southon-a, “The Princ of Egypt” Dorothy Clarke Wilson i “Pillar of Fire” J.H.Ingraham-a, a u njemu je i priča “Exodus”-a iz Biblije. Ovo je hronika uzdignuća Mojsija kao princa Egipta, njegovog sloma i egzila koji je usledio, zatim povratka, ali i izgnanstvo njegovog naroda u divljinu. DeMille je angažovao čak dva jako harizmatična glumca: Charlston-a Heston-a (Mojsije) i Yul-a Brynner-a (faraon Ramzes), a obojica su Oskarovci i odlični glumci.

Glumačku ekipu čine još i Anne Baxter u ulozi kraljice Nefretiti, čija je uloga da oteža faraonu i da se beznadežno zaljubi u Mojsija. Mojsije ima ženu, a to je prelepa Sephora (Yvonne De Carlo), tako da nadmašuje po lepoti sve ženske likove u ovom filmu.

Uporedo sa predobrom glumačkom ekipom, evidentna je i spektakularna kinematografija. Naracija i fotografije prikazuju svu slavu Egipta, hebrejske robove, prepirke između Mojsija i Ramzesa, ali i spektakulatni egzodus Jevreja iz Egipta. Ima i specijalnih efekata, koji su nagrađeni Oskarom, a koji oživljavaju čida Boga: spaljivanje žbunja, kugu, podelu Crvenog mora i pisanje Deset Zapovesti. Svi ovi efekti su ostavili jako dubok trag u svetskoj kinematografiji. Svaki dijalog u filmu je proširenje priče, sa jako puno bogatih i duhovnih elemenata.

Bez sumnje je film “The Ten Commandments” najveća biblijska priča koja je ikada ispričana na filmu.

Autor teksta: Maja Nikolić

Žanr: avantura, drama, istorijski
Godina: 1956
Reziser: Cecil B. DeMille
Scenario: Dorothy Clarke Wilson
Uloge: Yul Brynner, Anne Baxter, Edward G. Robinson
Award: Oskar,
Studio: Paramount Pictures
Zemlja: United States
Jezik: engleski
Trajanje: 220 minuta






Film The Ten Commandments (1956) - ( Deset zapovesti ) (1956):
Code
http://uptobox.com/og0m20tmf47f


Srpski titlovi:

Code
http://titlovi.com/titlovi/the-ten-commandments-203931/
Forum » -== Movies (Movie downloads of all kinds can be found here) ==- » Hollywood Scene » The Ten Commandments (1956) (+ prevod / sa titlovima / sa prevodom / titlovan / titlovi)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Pravila Chat
Mini-chat
+Mini-chat
0