• Page 1 of 1
  • 1
Forum » -== RapidExYU Area - Member Section ==- » Ok , znači igramo prljavo!!! [Regional & Foreign Languages] » Posle prodaje Verizonu, Yahoo menja ime u Altaba Inc., Mejer
Posle prodaje Verizonu, Yahoo menja ime u Altaba Inc., Mejer
Hermes
13-01-2017, 11:30 PM
# 1

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681
Posle prodaje Verizonu, Yahoo menja ime u Altaba Inc., Mejer nije više direktorka  Ostale vesti, 11.01.2017, 09:30 AM
Kako je i najavljeno prošle godine, Yahoo je će biti prodat Verizonu za 4,8 milijardi dolara, ali delovi kompanije koje Verizon ne želi da kupi biće rebrendirani i preimenovani u Altaba Inc., čime će ime jednog od najpoznatijih brendova na internetu i zvanično otići u istoriju.
S obzirom da će servisi koje Verizon ne bude preuzeo biti rebrendirani, izgleda da će Verizon biti vlasnik brenda Yahoo koga će verovatno nastaviti da koristi posle kupovine.
Druga vest je da će Marisa Mejer koja je do sada bila na mestu izvršnog direktora kompanije dati ostavku i da neće raditi u novoj kompaniji. Samo pet članova odbora kompanije Yahoo će ostati u novoj kompaniji. Marisa Mejer će možda imati neku ulogu u procesu integracije Yahooa sa Verizonom, ali njena pozicija se za sada na otkriva.
Aktuelni menadžment Yahooa još uvek strahuje da bi Verizon mogao da odustane od kupovine, pre svega zbog dva incidenta u kojima je kompromitovano milijardu i po korisničkih naloga, a o kojima se saznalo tek krajem prošle godine iako su se oni dogodili mnogo ranije.
Ovo je kraj za jednog od najprepoznatljivijih lidera Silicijumske doline doline, koga su 1994. osnovala dva diplomca sa Stanforda Džeri Jang i Dejvid Filo. Yahoo je nekada bio kralj interneta, ali je poslednjih godina izgubio trku sa Googleom i Facebookom iako je svojevremeno Yahoo bio veliki kao i ove dve kompanije.
Forum » -== RapidExYU Area - Member Section ==- » Ok , znači igramo prljavo!!! [Regional & Foreign Languages] » Posle prodaje Verizonu, Yahoo menja ime u Altaba Inc., Mejer
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Pravila Chat
Mini-chat
+Mini-chat
0