• Page 1 of 1
  • 1
Forum » -== RapidExYU Area - Member Section ==- » Ok , znači igramo prljavo!!! [Regional & Foreign Languages] » Microsoft Security Essentials
Microsoft Security Essentials
Hermes
02-02-2015, 2:02 PM
# 1

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681
AV-Test: Microsoft Security Essentials dobio 0 poena za detekciju malvera
28.01.2015, 00:30 AM



Microsoft Security Essentials jeste besplatan antivirusni softver, ali oni koji se oslanjaju na njega verovatno ipak računaju sa tim da mu mogu verovati i da će ovaj program bar u izvesnoj meri zaštiti njihove računare od malvera. Na žalost, najnoviji testovi nemačke nezavisne laboratorije AV-Test još jednom su pokazali da ovaj softver nije u stanju da otkrije većinu štetnih programa i da je, kada je u pitanju detekcija malvera, Microsoftov besplatni softver jedan od najgorih antivirusnih programa.
AV-Test je u decembru testirao 28 antivirusnih programa, među kojima je bilo i besplatnih i komercijalnih, i to na 153 0-day malvera i 12327 poznatih malvera. Testiranje je obavljeno na računarima sa Windows 7, a ocenjivani su zaštita, performanse i upotrebljivost programa.
Svaki program je na testovima mogao dobiti maksimalnih 6 poena u svakoj od ove tri kategorije, tako da su najbolji antivirusi na testovima mogli osvojiti maksimalno 18 poena.
Kada je reč o detekciji malvera, Microsoft Security Essentials je dobio 0 poena. Microsoftov softver je ostvario značajno bolje rezultate u kategoriji u kojoj su ocenjivane performanse (4 od maksimalnih 6 poena). To znači da je MSE solidno ocenjen kada je u pitanju uticaj softvera na rad računara dok se surfuje intrenetom, preuzima sadržaj sa interneta, instalira neki drugi softver ili kopiraju podaci.
Testirana je i lakoća upotrebe, koja uključuje i to da li softver detektuje legitimne programe kao maliciozne (lažno pozitivni rezultati). U ovoj kategoriji MSE ima maksimalnih 6 poena.
Ipak, bez obzira na to, ako antivirus nije uspešan u blokiranju pretnji, sve drugo je manje važno.
Microsoft je u prošlosti osporavao rezultate AV-Testa, zamerajući to što su ocene nemačke firme zasnovane na propuštenim detekcijama malvera, dok Microsoft prioritet daje zaštiti zasnovanoj na malverima koji su u upotrebi u stvarnom svetu, kao i potencijalnom riziku za krajnje korisnike. Iz Microsofta su tvrdili da se većina malvera na koje se testiraju njihovi proizvodi retko viđaju u realnim uslovima.
Sudeći po rezultatima poslednjih testova Av-Testa, koliko platite toliko i dobijete. Programi koji su ostvarili najbolji ukupan rezultat (17,5 poena) su Bitdefender, Kaspersky i Trend Micro. Trend Micro, Avira i F-Secure su najbolji kada je reč o detekciji malvera.
Forum » -== RapidExYU Area - Member Section ==- » Ok , znači igramo prljavo!!! [Regional & Foreign Languages] » Microsoft Security Essentials
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Pravila Chat
Mini-chat
+Mini-chat
0