• Page 1 of 1
  • 1
Forum » -== RapidExYU Area - Member Section ==- » Ok , znači igramo prljavo!!! [Regional & Foreign Languages] » Bag u Internet Exploreru omogućava praćenje pokreta kursora
Bag u Internet Exploreru omogućava praćenje pokreta kursora
Hermes
14-12-2012, 8:47 AM
# 1

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681


Bag u Internet Exploreru omogućava praćenje pokreta kursora miša [VIDEO]

Quote

Ako još uvek koristite Internet Explorer, evo još jednog razloga zbog koga bi možda trebalo da odustanete od Microsoft-ovog brauzera odmah: zahvaljujući bagu u IE, svaki vaš pokret mišem može se pratiti čak i onda kada je prozor brauzera minimalizovan.
Bag koji su pre nekoliko meseci otkrili istraživači britanske firme koja se bavi web analitikom, Spider.io, je u svim verzijama brauzera, počev od IE6 do IE10, a zahvaljujući njemu može biti kompromitovana bezbednost virtuelne tastature i virtuelne numeričke tastature koje se često koriste kao zaštita od keyloggera prilikom prijavljivanja na online naloge.
To znači da ukoliko koristite Internet Explorer vaše aktivnosti mogu biti praćene i bez infekcije računara nekim virusom. Napadaču je dovoljno da kupi oglasni prostor na bilo kojoj veb stranici koju ćete posetiti da bi mogao da prati pokrete miša. Dokle god je stranica sa spornim oglasom otvorena, čak i ako je kartica brauzera sa tom stranicom u pozadini ili ste minimalizovali Internet Explorer, kursor miša se može pratiti.
Bag se koristi u najmanje dva oglasa neimenovanih oglasnih mreža, koji se nalaze na stranicama koje imaju milijarde prikaza svakog meseca.
Iz Spider.io kažu da su o ovome obavestili Microsoft-ov tim za bezbednost još početkom oktobra, ali da su iz kompanije dobili odgovor da Microsoft ne planira da u skorije vreme objavi zakrpu.


Forum » -== RapidExYU Area - Member Section ==- » Ok , znači igramo prljavo!!! [Regional & Foreign Languages] » Bag u Internet Exploreru omogućava praćenje pokreta kursora
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Pravila Chat
Mini-chat
+Mini-chat
0