• Page 1 of 1
  • 1
Forum » -== RapidExYU Area - Member Section ==- » Ok , znači igramo prljavo!!! [Regional & Foreign Languages] » Vaš ceo život je online i može biti upotrebljen protiv vas.
Vaš ceo život je online i može biti upotrebljen protiv vas.
Hermes
30-09-2012, 11:41 AM
# 1

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681

Vaš ceo život je online i može biti upotrebljen protiv vas. Budite pažljivi [VIDEO]


Quote

Dejv je “izuzetno nadareni vidovnjak”, koji je otkrio trikove svog zanata u nadi da će javnost uvideti koliko detalja iz privatnog života se može naći na sajtovima društvenih mreža kao što su Facebook i Twitter
U zanimljivom videu čiji je producent agencija Duval Guillaume Modem i koji je do sada na YouTube-u imao više od dva miliona pregleda otkriva se kako je lako čitati misli potpunih neznanaca ili otkriti njihove tajne uz malu pomoć interneta.
Belgijska vlada koja stoji iza ove kampanje pozvala je strance u Briselu da se susretnu sa Dejvom Gijomom i učestvuju u njegovoj televizijskoj emisiji.
Učesnici emisije su bili zadivljeni Dejvovom “vidovitošću” da bi se na kraju otkrilo da Dejv svoj “dar” duguje grupi hakera koja je sve vreme pretraživala internet u potrazi za ličnim podacima i detaljima iz života učesnika emisije.
Poruka kampanje koja se prikazuje na kraju video snimka glasi: “Vaš ceo život je online i može biti upotrebljen protiv vas. Budite pažljivi.”
Na kraju videa korisnici se upućuju na belgijski veb sajt na kome se mogu informisati o bezbednosti na internetu.
“Jedini trik (ukoliko vam uspe) je da uklonite sve detalje sa društvenih mreža pre nego što padnu u pogrešne ruke,” kaže Grejem Kloli iz Sophos-a, u svom tekstu posvećenom ovoj kampanji. “Najlakši način da to uradite je da ne objavljujete neprikladne informacije o sebi na internetu.” On dodaje da problem nisu samo sajtovi kao što su Facebook i Twitter, već i internet forumi, druge društvene mreže i kompanije sa kojima delimo naše lične podatke.


Forum » -== RapidExYU Area - Member Section ==- » Ok , znači igramo prljavo!!! [Regional & Foreign Languages] » Vaš ceo život je online i može biti upotrebljen protiv vas.
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Pravila Chat
Mini-chat
+Mini-chat
0