• Page 1 of 1
  • 1
Forum » -== RapidExYU Area - Member Section ==- » Ok , znači igramo prljavo!!! [Regional & Foreign Languages] » Bezbednost ličnih podataka
Bezbednost ličnih podataka
Hermes
03-07-2012, 12:30 PM
# 1

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681


Bezbednost ličnih podataka




Quote
Tržište za računarska bezbednosna rešenja nudi mnogo univerzalnih i specijalizovanih antivirusnih programa za računare. Ali s obzirom na to da imaju mogućnost da biraju tehnologije za zaštitu koje žele da koriste, oko 62% korisnika će tražiti maksimalnu zaštitu protiv gubitka ličnih i poslovnih informacija. Ovo je jedan od glavnih zaključaka istraživanja koje je uradila agencija za istraživanje Harris Interactive u februaru i martu 2012. godine.

Prema istraživanju, najčešći način zaštite podataka je izbegavanje čuvanja lozinki u elektronskoj formi. Na primer, 53% ispitanika ne čuva tu informaciju u menadžeru za lozinke ili tekstualnoj datoteci. Veliki deo korisnika - 41% - ne dozvoljava programima da zapamte detalje prijave. Međutim, iako je većina korisnika zabrinuta za bezbednost ličnih podataka, neke osnovne mere predostrožnosti su često zanemarene. Samo 46% njih redovno pravi rezervne kopije na svim uređajima, a 30% koristi šifrovanje podataka.

Istraživanjem su otkriveni još neki alarmantni podaci koji pokazuju nezainteresovanost korisnika za sopstvenu bezbednost. Konkretno, 27% ispitanika je neupućeno kada je reč o potencijalnim opasnostima prilikom korišćenja bankovnih kartica za onlajn kupovinu. Drugih 17% je reklo da bi otvorili prilog uz neželjenu elektronsku poštu, ako bi im se učinilo da je sadržaj zanimljiv.

Procenjujući stavove korisnika antivirusnih paketa, istraživači agencije Haris Interactive ustanovili su da 67% korisnika zna kako da koristiti ove programe, ali i da bi se 39% njih obratilo za savet drugima u slučaju pretnje. Pošto ne znaju svi korisnici kako tačno da zaštitite svoj računar, interfejs prilagođen korisniku, kao i jednostavnost prilikom upravljanja programom, među najvažnijim su karakteristikama pouzdanog softvera za bezbednost.
Forum » -== RapidExYU Area - Member Section ==- » Ok , znači igramo prljavo!!! [Regional & Foreign Languages] » Bezbednost ličnih podataka
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Pravila Chat
Mini-chat
+Mini-chat
0