• Page 1 of 1
  • 1
Forum » -== RapidExYU Area - Member Section ==- » General Discussions [Regional, Foreign & International Languages] » Zubarska pomoćnica dobila otkaz jer je previše seksi
Zubarska pomoćnica dobila otkaz jer je previše seksi
Hermes
25-12-2012, 9:23 AM
# 1

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681


Zubarska pomoćnica dobila otkaz jer je previše seksi u uniformi

Melisa Nelson (32), koja je 10 godina besprijekorno radila za zubara Džejmsa Najta (53), otpuštena je jer je njen šef i poslodavac smatrao da je u svojoj tijesnoj uniformi suviše zgodna i neodoljiva, te bi ga mogla navesti da pokuša da prevari suprugu.
Sudsko vijeće Vrhovnog suda američke savezne države Ajove, koje čine isključivo muškarci, dalo je za pravo poslodavcu.
Oni su zaključili da Najtova odluka nije motivisana polnom diskriminacijom, već njegovim emocijama i željom da sačuva sopstveni brak i porodicu, što zakon američke savezne države Ajove podržava.
Nelsonova je, pak u petak uveče za CNN izjavila da smatra da ovakva sudska odluka nije ispravna i fer. Njen advokat tvrdi da ona "ženama Ajove šalje poruku da se muškarci ne mogu smatrati odgovornim za svoje seksualne želje i postupke, te da je zakonito da one budu otpuštene ukoliko ovakve želje i postupci njihovih šefova počnu da izmiču kontroli".
Nelsonova tvrdi da je u srećnom braku i da je svog poslodavca, čija supruga radi u istoj zubarskoj ordinaciji, smatrala prije svega očinskom figurom. Za neodoljivu tijesnu odjeću na koju se Najt žali ona kaže da je bila samo "obična uniforma", kakvu nosi medicinsko osoblje širom zemlje.
Ona sada radi kao konobarica, šest dana nedjeljno u večernjoj smjeni, i zabrinuta je za svoju profesionalnu karijeru. Na pitanje novinara da li sebe smatra neodoljivo privlačnom, samo se nasmijala: "Ja sam samo obična žena. Jedna obična mama."
Do pravog problema na radnom mjestu je, međutim, došlo tak kada je sa svojim šefom počela da razmjenjuje SMS poruke privatnog sadržaja.
One su, doduše, bile nedužne sadržine i ticale su se uglavnom njihovog porodičnog života, ali Najtova supruga ih je vidjela i počela da zahtijeva da zgodna asistentkinja bude otpuštena.
Ovakav stav je podržao i njegov sveštenik, koji je smatrao da je to najbolji način da zubar izbjegne iskušenje i sačuva svoj brak.
Sa time se u potpunosti slaže i Najtov advokat, koji tvrdi da u odluci sudskog vijeća nema ničeg seksističkog, već da je ona samo uvažila pravo poslodavca da prednost da članu svoja porodice (u ovom slučaju supruzi i njenom zahtjevu) i da postupi u skladu sa sopstvenim osjećanjima.

Forum » -== RapidExYU Area - Member Section ==- » General Discussions [Regional, Foreign & International Languages] » Zubarska pomoćnica dobila otkaz jer je previše seksi
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Pravila Chat
Mini-chat
+Mini-chat
0