• Page 1 of 1
  • 1
Forum » -== Movies (Movie downloads of all kinds can be found here) ==- » Hollywood Scene » The Woman in The Fifth (2011) La femme du Vème (2011) (Thriller - Filmovi sa prevodom)
The Woman in The Fifth (2011) La femme du Vème (2011)
Hermes
17-06-2012, 10:38 PM
# 1

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681


The Woman in The Fifth (2011) 720p – 550MB – scOrp - La femme du Vème (original title)






La femme du Vème – Žena iz susedstva (2011)




Quote
Pawel Pawlikowski režiser poljskog porekla (koji još od detinjstva živi u Engleskoj), posle osam godina pauze, snimio je film iz kategorije psiholoških-trilera, ali iz grupe „neću svakome da se svidim“. Pawlikowski je napiso i scenario za ovaj film, koji je vrlo labavim vezama, povezan sa romanom Douglas Kennedy-a „The Woman in the Fifth“. Njihova povezanost oslikava se pre svega u postojanju većine likova iz Kennedy-eve knjige, kojima je Pawlikowski ipak u većem delu svog filma dodelio drugačije uloge.

Težak, težak film, bar je meni sinoć tako izgledao tokom projekcije, ovaj mističan, intigantan film, sporog ritma, na trenutke bez ikakve akcije, sa mnogo momenata u kojima više niste sigurni šta je stvarnot, barem ona filmska, a šta imaginacija. Ali vratimo se na sam početak.

Tom Ricks, univerzitetski profesor i pisac, doduše samo jedne objavljene knjige dolazi u Pariz, kako bi pronašao svoju bivšu ženu i šestogodišnju ćerku Chloé. Iz potpuno nepoznatih razloga, barem na početku filma, njegova bivša žena ne želi ni da komunicira sa njim, već joj je prva reakcija na njegovu pojavu, da pozove policiju i potraži zaštitu. Posle neuspelog pokušaja komunikacije i viđanja ćerke, na izlazu iz zgrade Tom se ipak sreće sa svojom ćerkom. Iz njenog komentara „mama mi je rekla da si u zatvoru“ i Tom-ovog odgovora „ne, bio sam u bolnici, bio sam bolestan“, barem na trenutak nam se učini da možemo dublje da propratimo radnju i da nešto u napred predvidimo. Zvuci policiskih sirena i pojava majke na vratima zgrade prekidaju ovu prilično dirljivu scenu susreta deteta i oca, koja se završava Tom-ovim bežanjem niz ulicu, sa sve poprilično glomaznim prtljagom i poklonom za ćerku koji nije ni uspeo da joj da.

Pawlikowski, nam ipak neće dozvoliti da tako lako brzo i jednostavno shvatimo šta se tu sve događa, umesto toga uvešće nas u nove zaplete, kradući nam i kidajući prepoznatljivu nit vodilju kada god pomislimo da smo je čvrsto uhvatili.

U sledećem segmentu vrlo vešto će Tom-a, dovesti bez prtljaga i novca do nekakvog nazovi hotela u neposrednoj blizini železničke stanice, gde će mu vlasnik Sezer ipak dati sobu sa zajedničkim kupatilom i toaletom na drugom spratu, sa opcijom da će mu vratiti pasoš kada plati troškove boravka.

Pokušavajući da bude u blizini ćerke, a da ga ponovo ne prijave policiji, Tom je prati dok je u obdaništu, parku, svuda gde može da je vidi i očito uživa u njoj. Svestan da mora nešto da učini i po pitanju svoih finansija, pomalo besciljno luta Parizom. U jednoj knjižari on će pronaći svoju knjigu „Život šume“, a vlasnik će ga očito kao veliki ljubitelj i poznavalac svog posla prepoznati i pozvati na književno veče, koje organizuje zajedno sa sestrom. „Dođite upoznaćete još ljudi“.

Pawlikowski, će nas dalje voditi kratkim naizgled zaokruženim segmentima, gotovo do detalja opisujući pojedine trenutke Tom-ovog života u Parizu, a zatim naglo prelazeći na druge, stvarajući laganu konfuziju ali istovremeno držeći pažnju gledaocu i budeći želju da nešto više sazna o svemu što se događa. Pa tako dolazimo do prvog verbalnog sukoba sa komšijom sa koim Tom deli zajednički toalet, do ponude vlasnika Sezer-a da radi za njega kao noćni čuvar, otvarajući vrata samo onima koji znaju pravu lozinku, ali pri tome ne izlazeći iz kontrolne sobe i ne pitajući ništa, što nam budi sumlju u postojanje kriminalnih radnji. Sledi odlazak na književno veče i poznanstva sa Margit Kadar, ženom koja će ga privući od prvog trenutka kada je opazio, sa pozivom da joj se javi kada god poželi posle četiri.

Predpostavljam da vam se čine čudni ali istovremeno i potpuno nepovezani ovi detalji koje vam opisujem, ali to je način na koji nas Pawlikowski vodi kroz svoj film, dajući vam malo, gotovo po lekarskom receptu na kašičicu novih detalja, na kojima će te ukoliko obratite pažnju na njih, lagano sami graditi priču koja se odvija pred vašim očima, sa neodoljivim utiskom da svaka reč može biti važna za ono što sledi. Istovremeno će Pawlikowski tu nastaviti svoju igru sa vama, prevodeći vas u sledeđi događaj, pri tome ne otkrivajući gotovo ništa, vešto malipulišući informacijama koje ste do tada prikupili, a želja da vam autor ipak pokaže i otkrije nešto više postajaće sve jača.

I tako iz segmenta u segment, nećete ni sami više biti sigurni da li se priča kompletira, šta su sledeći događaji, postoji li nešto novo, neki preokret koji će vam u trenutku povezati sve delove u mozaiku i rastumačiti sve ono što vam do tog momenta nije bilo jasno. Ni sve to neće biti dovoljno za režisera da vam pojednostavi makar na tren priču u koju vas je već toliko duboko uveo, već će sa svojim dugogodišnjim saradnikom snimateljem Ryszard Lenczewski-m, koristeći potpuno neočekivane uglove kamere i čudnim izborom nepredvidljivih lokacija snimanja u svu već viđenu zbrku, dodati gotovo fascinantne kadrove, sa željm da dodatno prikaže čudno stanje uma svog glavnog junaka. Ali ma koliko kvalitetna bila fotografija koju će te videti, koliko god njen kvalitet bio vrhunski, umetnički, njen efekat na kompletnu priču će biti samo dodatno otežavajući.

„Žena iz susedstva“ sigurno nije savršen film, njegov kraj je, pa moglo bi se slobodno reći neuredan. Ipak, čak i takav ubraja se u grupu retkih filmova današnjeg vremena, koji otvara mnogo vrata, mnogo pitanja na koje sami trebate da date odgovore, odgovore koji vam nisu unapred sažvakani i vidljivi već posle prve trećine filma. Intrigantan, nerastumačen, bez konačnog odgovora i kraja, daje vam šansu da i vi u sebi režirate, sagledate svoje tumačenje događaja, koji su vam sve vreme predstavljani tako da iz njih ne zaključujete nago da kroz njih samo naslućujete.

Kao što već rekoh na samom početku, ovo je film iz grupe „neću svakome da se svidim“, za one koji sve ovo vole sigurno sjajan, za one koji ipak imaju potpuno drugačije viđenje filmske umetnosti verovatno će biti ocenjen kao očajan. Pronađite sebe među ovim polovima i dijametralnim pogledima na film, oprobajte se i …

Uživajte!

Režija: Pawel Pawlikowski

Pisac romana: Douglas Kennedy „The Woman in the Fifth“

Scenario: Pawel Pawlikowski

Uloge: Ethan Hawke, Kristin Scott Thomas, Joanna Kulig, Samir Guesmi, Delphine Chuillot, Julie Papillon, Geoffrey Carey, Mamadou Minte, Mohamed Aroussi, Jean-Louis Cassarino, Judith Burnett, Marcela Iacub, Wilfred Benaïche, Pierre Marcoux, Rosine Favey,

Trajanje: 85 minuta

Ocena filma: 7,5




La femme du Vème (2011) - Srpski (latinica) titlovi
Code
http://www.podnapisi.net/cyr/la-femme-du-v-me-2011-titlovi-p1731797


Quote
[iMDB]:…………………….[ 5.2/10 | 710 votes | Top 250 #none
[AWARDS]:…………………..[ none
[GENRE]:……………………[ Thriller
[FORMAT]:…………………..[ Matroska
[FILE SIZE]:………………..[ 549 MiB
[NO OF CDs]:………………..[ 1
[RESOLUTION]:……………….[ 1280*688
[ASPECT RATIO]:……………..[ 1.850
[FRAME RATE]:……………….[ 24 fps
[LANGUAGE ]:………………..[ English
[SUBTITLES]:………………..[ MUXED
[ORIGINAL RUNTIME]:………….[ 01:23:00
[RELEASE RUNTIME]:…………..[ 01:23:00
[SOURCE]:…………………..[ geckos


Code
FILEHOST.ws SINGLE  -  http://www.filehost.ws/hfo6ignk5b2m

SINGLE  -  http://bitshare.com/files/3xsy5uxh/backup.TWIFifth72.0ne.rar.html
http://bitshare.com/files/o1t1bnth/backup.TWIFifth72.part1.rar.html
http://bitshare.com/files/2nw8jfvw/backup.TWIFifth72.part2.rar.html
http://bitshare.com/files/wyp60i84/backup.TWIFifth72.part3.rar.html
http://bitshare.com/files/08q2osin/backup.TWIFifth72.part5.rar.html
http://bitshare.com/files/ubw3g133/backup.TWIFifth72.part4.rar.html
http://bitshare.com/files/hq1g6oxv/backup.TWIFifth72.part6.rar.html

SINGLE -  http://rapidgator.net/file/18208786/backup.TWIFifth72.0ne.rar.html
http://rapidgator.net/file/18208601/backup.TWIFifth72.part2.rar.html
http://rapidgator.net/file/18208604/backup.TWIFifth72.part3.rar.html
http://rapidgator.net/file/18208605/backup.TWIFifth72.part1.rar.html
http://rapidgator.net/file/18208607/backup.TWIFifth72.part5.rar.html
http://rapidgator.net/file/18208608/backup.TWIFifth72.part4.rar.html
http://rapidgator.net/file/18208573/backup.TWIFifth72.part6.rar.html

SINGLE  -  http://16b5baa8.linkbucks.com
http://freakshare.com/files/zl37c65p/backup.TWIFifth72.part1.rar.html
http://freakshare.com/files/xx122skr/backup.TWIFifth72.part2.rar.html
http://freakshare.com/files/6lm8pqm7/backup.TWIFifth72.part3.rar.html
http://freakshare.com/files/4mv2l4ye/backup.TWIFifth72.part4.rar.html
http://freakshare.com/files/oc0s0s9u/backup.TWIFifth72.part5.rar.html
http://freakshare.com/files/dekines4/backup.TWIFifth72.part6.rar.html

SINGLE  -  http://90c19815.linkbucks.com
http://www.rapidshare.com/files/2328856075/backup.TWIFifth72.part1.rar
http://www.rapidshare.com/files/258153105/backup.TWIFifth72.part2.rar
http://www.rapidshare.com/files/1188762465/backup.TWIFifth72.part3.rar
http://www.rapidshare.com/files/2778718450/backup.TWIFifth72.part4.rar
http://www.rapidshare.com/files/1501433197/backup.TWIFifth72.part5.rar
http://www.rapidshare.com/files/2064858531/backup.TWIFifth72.part6.rar

SINGLE  -  http://e71ae4e7.linkbucks.com
http://ifile.it/h7ielpa/backup.TWIFifth72.part1.rar
http://ifile.it/dny5aps/backup.TWIFifth72.part2.rar
http://ifile.it/ngw3lp5/backup.TWIFifth72.part3.rar
http://ifile.it/y7c9d68/backup.TWIFifth72.part4.rar
http://ifile.it/ri92jbw/backup.TWIFifth72.part5.rar
http://ifile.it/z261soc/backup.TWIFifth72.part6.rar

RAR pass : ultrascorp    

If you encounter any password or CRC errors then    
rt click part 1 > hit test archive > enter password and hit ok winrar will tell you which part or parts are corrupt redownload them    
peace out !!!
Forum » -== Movies (Movie downloads of all kinds can be found here) ==- » Hollywood Scene » The Woman in The Fifth (2011) La femme du Vème (2011) (Thriller - Filmovi sa prevodom)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Pravila Chat
Mini-chat
+Mini-chat
0