• Page 1 of 1
  • 1
Forum » -== Movies (Movie downloads of all kinds can be found here) ==- » Documentaries [Hollywood Scene] » BBC - Čudnovate zgode iz prirode
BBC - Čudnovate zgode iz prirode
Hermes
20-02-2015, 1:40 PM
# 1

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681
2012_Čudnovate zgode iz prirode - Nature's Weirdest Events



Quote
dokumentarna serija, Engleska, 2012
redatelj: Louise Turner
producent: Lucinda Axelsson
montažer: Alex Boyle
pripovjedač: Chris Packham

Na temelju iskaza sudionika te materijala snimljenog na licu mjesta ova nesvakidašnja, fascinantna serija istražuje najneobičnije događaje u prirodi, razotkrivajući znanstvenu potku tih pojava.
Možda mislimo da nam priroda više ne može prirediti nikakvo iznenađenje, ali svake godine zbivaju se krajnje bizarne pojave koje prkose svim zakonitostima, zbunjujući one koji tim događajima svjedoče jednako kao i stručnjake.
Žabe koje eksplodiraju, ptice što umiru u zraku, kiša crvena poput krvi, gusjenice koje ispredaju čahuru oko cijelog automobila - čudne su to pojave koje ljudi ne razumiju, a često ih se i boje.
Elegantna grafika, vješta primjena znanstvenih postavki i odvažan pristup temi odlike su ovog duhovitog i originalnog prikaza krajnje senzacionalnih priča iz svijeta prirode.
Serija prikazuje prirodu u njezinu najčudnijem izdanju, a razlozi za neke od ovih događaja možda će zauvijek ostati zagonetka unatoč svim naporima znanstvenika.

Prva epizoda:

Na temelju materijala koji su snimili očevici i novinarske ekipe, serija razotkriva činjenice i znanstvenu podlogu svake od pojava: zagonetni slučaj automobila u Nizozemskoj koji su gusjenice obavile u čahuru; nedokučiv slučaj iz Njemačke - žabe koje eksplodiraju. U Švicarskoj je cijeli gradić uz jezero okovan u ledenu grobnicu, a neviđena oluja preko noći obavija Sydney u Australiji jarkocrvenom bojom. Tu su i prikazi neviđenih stravičnih najezda miševa, skakavaca i bubamara, koje morate vidjeti da biste u njih povjerovali. Naposljetku, tu su i izvanredni ostaci naplavljenih mrtvih i živih morskih zvijezda, rakova i kitova. Ova serija donosi stvarne prikaze razvoja događaja iz novinskih naslova i pomaže objasniti što se zapravo zbilo.




Code
https://mega.co.nz/#!EhVDkS6Q!lw5kBIeecpVEoMdYEZfGoBocY3rKuSc-gRmWQyeznw4
Hermes
20-02-2015, 1:41 PM
# 2

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681
2. epizoda

Quote
U drugom dijelu serije riječ je o nevjerojatnoj morskoj pjeni koja dio australske obale pretvara u najveći mjehur pjene za kupanje na svijetu. Tu je i tajanstveno ugibanje tisuća morskih ptica na američkoj Zapadnoj obali, kao i prikaz svjetskog fenomena poznatog kao efekt "mliječnog mora". Saznat ćemo i o tisuću ptica koje su u Južnoj Americi pale s neba, izazvavši među mjesnim stanovništvom val panike i apokaliptičnih proročanstava te o ribama koje su u južnom Londonu popadale s neba. Posljednji niz priča obrađuje stravične rupe koje se rastvaraju u Zemljinoj kori i gutaju zgrade pa čak i jezero, kao u primjeru prirodnog rezervata u Floridi.
Ovo je priroda u svome najbizarnijem izdanju, a uzroci nekih od ovih događaja ostat će, unatoč najboljim naporima znanstvenika, zauvijek tajna.




Code
https://mega.co.nz/#!Mll12JqZ!p3wk-tJIks5MXHbVS8S0qo3exMLwJ-Sz6pSeb_jm_b4
Hermes
20-02-2015, 1:42 PM
# 3

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681
1. epizoda druge sezone

Quote
U prvoj epizodi druge sezone posjećujemo grad u kojemu je zbog najezde letećih kukaca život naglo stao. Upoznajemo polarne medvjede koji su svojim prijateljskim odnosima izazvali zaprepaštenje u zajednici, i stanovnike čiji san noću remeti zaglušna ljubavna serenada.




Code
https://mega.co.nz/#!MotUWaLC!H4VkM1vwK7n3Uyb1L6AuX544oSeyYZR9dWxHLdhjVJg
Hermes
20-02-2015, 1:43 PM
# 4

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681
2. epizoda druge sezone

Quote
Doznajemo o događajima od kojih zastaje dah i teško narušavaju život ljudi... Putujemo do sela preplavljena milijardama račića, upoznajemo stanovnike koje opsjeda pobješnjela banda kanadskih jelena i posjećujemo grad nad koji se nadvilo apokaliptično nebo.




Code
https://mega.co.nz/#!pxtzXIRI!YdCOdAamyCMiW6aCQ8_97GL5uAiO4gK8udmpMJT4psE
Hermes
20-02-2015, 1:44 PM
# 5

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681
3. epizoda druge sezone

Quote
U trećoj epizodi vidjet ćemo neka od najneobičnijih ponašanja i ekstremnih prilagodbi koje su životinje bile prisiljene razviti kako bi preživjele. Otkrivamo tajnu smrznute žabe koja oživljava samu sebe, pred nama se razotkriva pravo lice ljigavog stvora odgovornog za zagonetnu muljevitost oceana i zaranjamo u podzemni svijet stvarnih živih mrtvaca.




Code
https://mega.co.nz/#!1x01XIwQ!MTC6V0jHh3C2yZBpcVkiAainOzv3FhKdlqI79fiT3HE
Hermes
20-02-2015, 1:45 PM
# 6

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681
1. epizoda treće sezone

Quote
Chris istražuje slučaj pasa koji moskovskom podzemnom željeznicom svakodnevno putuju na posao i kući. Predmet njegova zanimanja su i morski psi ubojice na jednom australskom terenu za golf, grad pod opsadom lopti od korova te dlakava žaba kojoj iz tijela strše kosti.




Code
http://uptobox.com/5pec85t4c2c4
Forum » -== Movies (Movie downloads of all kinds can be found here) ==- » Documentaries [Hollywood Scene] » BBC - Čudnovate zgode iz prirode
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Pravila Chat
Mini-chat
+Mini-chat
0