• Page 1 of 1
  • 1
Forum » -== Music (Music of all genres can be found in this forum) ==- » Domaći Koncerti i Spotovi [Regional & Foreign Languages] » Balkan ~ Sećanje na TOŠETA ~ 16.10.2011. (Onlajn Uživo Celi Koncert)
Balkan ~ Sećanje na TOŠETA ~ 16.10.2011.
Hermes
08-07-2012, 10:21 PM
# 1

-= Founder =-
Offline
Administrators
Posts: 12681


Quote
Specijalna emisija u realizaciji Muzičke produkcije RTS-a, pod nazivom "Balkan - sećanje na Tošeta", okupila je muzičku elitu sa prostora nekadašnje SFRJ u znak sećanja na tragično preminulog makedonskog pevača.

Stihove i pesme pokojnog Tošeta Proeskog, one dobro poznate i one koje nije stigao da snimi, izvode, na godišnjicu njegove smrti u nedelju 16. oktobra, njegove kolega iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije i pratnju Velikog simfonijskog orkestra RTS-a.

Pesme Tošeta Proeskog pevaju: Kaliopi, Aki Rahimovski, Hari Varešanović, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Bora Dugić, Toni Cetinski, Sergej Ćetković, Nina Radojčić, Antonija Šola, Marija Šerifović, Saša Kovačević, Boris Režak, Mari-Mari.

Tokom snimanja emisije u petak 14. oktobra u studiju RTS-a u Košutnjaku u publici su bili i brojni poštovaoci Tošetove muzike, njegovi prijatelji i predstavnici Internacionanog fan kluba Toše Proeski koji i danas nastavljaju sa aktivnostima u znak sećanja na njega.

U okviru dvočasovnog programa "Balkan - sećanje na Tošeta" emitovan je i dokumentarni materijal snimljen u Makedoniji, u rodnom mestu Tošeta Proeskog Kruševu i u Skoplju. O njegovom životu, snovima, karijeri, o njegovoj humanosti i o duhovnoj strani njegove ličnosti govore njegov stric, drugovi iz osnovne škole, profesori, kolege, lekar, brojni saradnici i kolege.
Kroz priloge ekipe RTS-a pratićemo njegovu profesionalnu karijeru od dečačkih dana kada je sa 12 godina nastupio na festivalu Zlatno slavejče, prvom koncertu u centru "Sava" u Beogradu, o vrhuncu njegove slave kada nije štedeo sebe, a ipak pronalazio vremena za prijatelje, o tome dokle je dosezala njegova skromnost, humanost i vera u Božiju volju.

Dokumenatarni materijal su realizovali novinar Tijana Paunković, snimatelj Dragoslav Bojković, a Miodrag Kolarić je reditelj ovog dela emisije.

Voditelj programa: Maja Nikolić-Japundža.

Urednik: Jelena Ilić

Muzički producent: Uroš Marković

Reditelj: Darko Kamarit.

Copyright by: http://www.rts.rs

(embed kod preuzet sa sajta YouTube.com (http://www.youtube.com/watch?v=dlSvGJSPESM)
Forum » -== Music (Music of all genres can be found in this forum) ==- » Domaći Koncerti i Spotovi [Regional & Foreign Languages] » Balkan ~ Sećanje na TOŠETA ~ 16.10.2011. (Onlajn Uživo Celi Koncert)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Pravila Chat
Mini-chat
+Mini-chat
0